Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Мухин: Въпросът за присъединяването на Крим още не е решен

Въпросът за присъединяването на  Крим  още не е решен, въпросът не е решен, въпреки че Руската дума заяви, че ще подкрепи присъединяването. Това каза в интервю за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ генералният директор на Центъра за политическа информация Алексей Мухин:

Това е повод за дискусии и обсъждания и съм сигурен, че до последния момент висшата власт няма да даде определен отговор - да или не. Първо трябва да се изкажат политическите сили, както в Русия, така и в Крим и в Украйна, а после президентът Владимир Путин ще събере всички тези мнения и ще вземе решения.

Мухин коментира че решението на руската Дума eдновременно рационално и емоционално:

Претеглено и емоционално решение, което разчита преди всичко на психологическия ефект, защото Русия се надява по този начин да подкрепи проруските настроения в Югоизточна Украйна и в Крим за да укрепи своите позиции и позициите на онези граждански позиции, които са ориентирани по скоро на изток. Подобни изявления успокояват местното население и действат

Прибързаното организиране на референдума е по инициатива на живеещите в Крим, категоричен е Мухин. Според него причините са и политически, и икономически, а именно обсъждането за присъединяване към НАТО, разполагане на елементи от ПРО и неизгодните условия на МВФ за отпускане на заем за Украйна.

Според експерта, пътят пред Украйна е федерализзация, така че Европа да може да помага на районите, които счита за застрашени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44