Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психологът Тошко Тодоров: Щом има загинал полицай, значи е допусната грешка

Йово Николов: Вината е на ръководството на РДВР Търново и това на Лясковец, защото са подценили.ситуацията.

Снимка: БГНЕС
Щом има загинал и ранени, значи е допусната грешка. Това заяви в предаването "Преди всички" психологът  Тошко Тодоров по повод трагичния инцидент в Лясковец.

В МВР имаше инструкция , след случая в Сливен, за да може да се реагира правилно.
Психологът смята, че трябва да се работи с екипа на полицаите на всяка цена. С децата също може да работи училищният психолог, ако е добросъвестен. Изводите, които трябва да си направим, сериозен проблем е, когато има загинал служител. Означава, че някой не е дооценил ситуацията. За този човек се е знаело, че има оръжие.

Йово Николов
от в. "Капитал" коментира в "Преди всички":  Очевидно има слабости. Българските полицаи изостават извън времето. Престъпността се развива, става все по-жестока. Ръководствата на районните управления мислят, че става дума само за дребни джебчии. Вината е на ръководството на  РДВР Търново и това на Лясковец, защото са подценили.ситуацията.

Подценяването  на такива ситуации води до трагедии. Този човек заплашва, има оръжие, трябвало е сериозно да се обърне внимание. Оставка трябва да има.


Интервютата на Силвия Великова с Тошко Тодоров и с Йово Николов можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44