Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марио Гаврилов: Голямата игра е за Източна Украйна

Обстановката в Крим засега е спокойна, съобщи за "Хоризонт" специалният пратеник на БНТ Марио Гаврилов

Досега  хората, с които се срещнах, всичките са за Русия, всички искат да се върнат, те я наричат своята родина. Има известно нетърпение, желание, порив за присъединяване към Русия. Тези отряди за самоотбрана, това са най обикновени хора, това са техните съседи, близки и познати, очевидно са свикнали с тяхното присъствие и никой не обръща внимание. Навсякъде има представители и на милицията, и на официалните власти, така че засега обстановката тук е спокойна според мен.

Сега голямата игра се пренася в Източна Украйна. Крим вече е един мач, чийто резултат е известен. Тук последните социологически данни показват, че дори подкрепата може да надхвърли 90 процента, при положение че украинци и татари няма да излязат да гласуват, но няма представители на официалните международни организации.

Марио Гаврилов съобщи също, че от 2000 журналисти, които са поискали акредитация, 1400 не са я получили.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44