Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кантен Дикинсън: ЕС не може да се намеси в Украйна

Европейският съюз не е жандарм на Европа. Институциите не могат да се намесят в Украйна, това не е предвидено в договорите. Това каза в интервю за "Хоризонт" френският журналист Кантен Дикинсън. Дълги години той завеждаше офиса на Радио Франс в Брюксел и е едно от най-познатите имена във френския радиоефир.

Сега обаче е приел предизвикателството да се кандидатира за Европейския парламент от центристката и проевропейска група, създадена от две партии - l'UDI на Жан-Луи Борло и Демократичното движение "Модем" на Франсоа Байру.

Според Дикинсън се очаква Украйна да получи спешна покана за НАТО.

Интервюто на Ангелина Пискова с Кантен Дикинсън можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44