Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ поискаха оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров

Снимка: БГНЕС
От ГЕРБ поискаха оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и създаване на анкетна комисия в парламента, която да проучи всички обстоятелства около операцията в Лясковец. 

Според бившия вътрешен министър и заместник-председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов са се появили информации, според които ранените при операцията в Лясковец служители на МВР са между 5 и 7 души, а не, както се твърдеше официално, трима. Според Цветанов пряка отговорност за случилото се носи главният секретар Светлозар Лазаров, тъй като той е одобрил операцията:

Но най-тревожното е, че никой не понася отговорност за това, което се случи в Лясковец, и за голямо съжаление ние сме свидетели на един непрофесионален, неподготвен главен секретар, който е подписал реализацията, който е участвал в координацията и който е имал възможността да се запознае с всички събрани материали, експертизи, които са от по-минал период от време.

ГЕРБ смятат, че е нужно и детайлно разглеждане на всички факти и обстоятелства по случая, за което е необходимо сформирането на специална парламентарна комисия. Според Цветанов, случилото се при тази акция показва присъствие на системен проблем в МВР, който е свързан с назначаването на висши постове на служители от ДАНС. Като пример за приемственост при тяхното управление Цветанов посочи, че при встъпването му в длъжност главен секретар е станал тогавашният директор на "Криминална полиция" Калин Георгиев, а назначеният от Михаил Миков Станимир Флоров е запазил длъжността си като шеф на ГДБОП.

Целия репортаж чуйте от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44