Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушват Светлозар Лазаров в парламента за акцията в Лясковец

| обновено на 19.03.14 в 09:54
Снимка: БГНЕС
Парламентарната комисия по вътрешните работи ще изслуша днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Поводът е операцията на МВР в Лясковец миналия петък, при която загина служител на отряда на баретите, а други трима бяха простреляни. Депутатите от вътрешната комисия ще чуят подробности от акцията, която стана повод за упреци към ръководството на министерството и призиви за оставка на главния секретар на МВР.

Преди ден той заяви, че няма да говори преди заседанието на вътрешната комисия и обеща, че тогава ще изнесе истината за акцията и нещата около нея. Часове след операцията вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар Светлозар Лазаров обясниха, че през 2012-а година тогавашният главен секратар на МВР Калин Георгиев е отменил операция срещу Петко Петков. В последствие от бившето ръководство обясниха, че психолозите тогава са дали становище в акцията да не се използват баретите.

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов заяви, че ще настоява за пълно разплитане на случая в Лясковец, включително и за оставки на отговорни длъжностни лица: Ще настояваме за най-строги санкции. Колегите от ГЕРБ са извели инициативата за парламентарна анкетна комисия. Няма никъв проблем да се стигне и до създаването на такава комисия.

Българското национално радио ще излъчва на живо изслушването на главния секратар на МВР Светлозар Лазаров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Рушен Риза: Има човешка грешка при трагедията в Лясковец

Трябва да разберем действително какво се е случило в Лясковец, защото по медиите имаше много предположения. Има човешка грешка в цялата тази трагедия. Това каза заместник-председателят на вътрешната комисия към НС Рушен Риза преди..

публикувано на 19.03.14 в 08:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44