Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредни предложения за промени в Закона за движение по пътищата

Снимка: БГНЕС

Едно от предложенията, което може би ще влезе в новия Закон за движение по пътищата, е глобите при нарушение, допуснати от шофьорите в празничните и почивни дни, да са двойни. Това е идея  на  Държавно-обществената  консултативна комисия по пътна безопасност.  Експерти по пътна безопасност обсъждаха точно в кои раздели от Закона задължително трябва да се направят промени. Друго интересно предложение, което дойде от бившия началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев, е да няма давност на глобите, събирани от КАТ. Според него около 150 000 нарушители годишно избягват санкциите, след като са неоткриваеми за контролните органи.

Гледната точка по част от обсъжданите предложения - специален режим на движение за по-младите шофьори. Кога ще бъде факт новият Закон за движение по пътищата?  Заместник-председателят на транспортната комисия в Народното събрание Георги Свиленски. В "Хора, пътища, автомобили" потърсихме и мнението на Валентин Микев - председател на СБА в Кюстендил и бивш член на Комисията по транспорт в Парламента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44