Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София задръстена от ремонти

Снимка: БГНЕС

Големи ремонти започнаха в София в различни точки на града. Най-новите са реконструкцията на 4-ти километър на Цариградско шосе и булевард "Никола Мушанов", продължава ремонтът на релсовата линия по булевард "България", продължава и изграждането на нови кръстовища на 2 нива на Лъвов мост и при Семинарията.

Самият Лъвов мост ще бъде изцяло затворен в разгара на лятото за 50 дни, когато ще завърши ремонтът на историческия мост. През лятото ще бъде сложен и нов асфалт на булевард "Мария Луиза" от Лъвов мост до Халите. Притеснения за шофьорите ще има и по Ботевградско шосе. През този месец е плануван ремонтът в участъка от улица "Летоструй" до Околовръстния път. Предвижда се пълен ремонт на петте моста и трафикът ще е затруднен до края на юли.

До седмици започва ремонтът на булевард "Овча купел" -  от улица "Житница" до булевард "Цар Борис III". В списъка за това лято е и ремонтът на булевард "Сливница" - между булевардите "Константин Величков" и "Петър Дертлиев". Ще се обнови също така и надлезът при Захарна фабрика. От юли до август ще е преасфалтирането на улица "Г. С. Раковски" между булевард "Княз Дондуков" и улица "Козлодуй"

Подробностите чуйте в интервюто на Евелина Стоянова със заместник-кмета по транспорта в София Любомир Христов:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44