Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Макаревич: Събитията, които се развиха в Украйна, се предават в Русия тенденциозно

| обновено на 28.04.14 в 09:24
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според звездата на руската естрада Андрей Макаревич от популярната група "Машина времени" събитията в Украйна се представят в Русия тенденциозно и едностранно.

Събитията, които се развиха в Украйна, се предават много едностранно и тенденциозно. Плашат ни с разни фашисти и бандеровци. Така обикновеният човек става с впечатление, че цяла Украйна се състои от бандеровци и нещастно руско население, което тези бандеровци мачкат, а нещата далеч не са така. У нас фашистите са не по-малко, а повече, отколкото в Украйна, и това като че ли не безпокои никого. Въобще аз не обичам такава груба и агресивна пропаганда. Тя ми напомня за най-лошите времена.


Високият рейтинг на президента Владимир Путин той си обяснява с победоносната война:

Обяснявам си го, първо, с това, че всяка малка победоносна война много укрепва авторитета на монарха. Това е стара технологическа истина. Второ, руснаците много отдавна не са побеждавали на големи спортни състезания и в това отношение Олимпиадата изигра много важна роля. Всички усетиха прилив на национална гордост, след което бързо им измислиха нов външен враг и всичко това сработи.


На въпрос смята ли се за дисидент, Макаревич отговаря, че е просто човек, който има право на собствено мнение и добавя, че не обича нито професионалните патриоти, нито пък професионалните дисиденти.

Цялото интервю на Ангелина Пискова с Андрей Макаревич можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44