Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС е готов да мобилизира Фонда за солидарност за Сърбия и Босна

Снимка: БГНЕС

Европейският съюз е готов да мобилизира Фонда за солидарност в подкрепа на Сърбия и Босна и Херцеговина, съобщи комисар Кристалина Георгиева. Тя предупреди, че двете страни ще имат нужда от европейска помощ и след наводненията:

Положението е много, много сериозно. 450 спасители от Европа са на терен. Повече от това, което поискаха, доставихме, защото ситуацията е изключително сериозна. Следим много внимателно как се развиват събитията. Аз бях на телефона с премиера на Сърбия. Неговата молба е също да мислим за последиците, след като приключат наводненията, особено достъп до чиста питейна вода, наличието на медикаменти, дори на храна в някои от засегнатите райони, за което ние сме готови да помогнем.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Федерика Могерини

Помощ за 300 хиляди евро изпраща Италия след наводненията на Балканите

Италия ще изпрати хуманитарна помощ за общо 300 000 евро след наводненията в Сърбия и Босна-Херцеговина, съобщи италианският министър на външните работи  Федерика Могерини .  Италия е съпричастна на бедстващото население в тези части на..

публикувано на 19.05.14 в 12:51

Сръбските метеоролози прогнозираха слънчево време, обстановката в Босна остава тежка

Сръбските метеоролози обещават слънчево време над цяла Сърбия днес. Според техните данни количеството на валежите през последните дни е равно на четиримесечната норма. В Сърбия е в ход  мащабна международна операция с участието на хеликоптери от ЕС, САЩ и..

обновено на 19.05.14 в 14:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44