Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите изразиха солидарност с работещите в спешната помощ

Снимка: Радио Шумен

КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването подкрепят исканията на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ. В обръщение до своите регионални структури ръководствата на двата синдиката ги призовават за солидарност и оказване на съдействие на медиците.

Обезпокоени сме от проблемите, свързани със забавянето на реформите в системата на спешната помощ. Расте дефицитът на лекарите, налице са лоша комуникация между спешния телефон 112 и екипите на центровете, както и чести случаи на физическа и психическа агресия към работещите, се казва още в обръщението.

КТ "Подкрепа" настоява да се осигурят достатъчно санитарни превозни средства и медицинско оборудване за Спешната медицинска помощ, както и за оптимизиране на вида, броя и разпределението на медицинските екипи.

Д-р Ангел Христов от столичния Център за спешна помощ отрече твърденията за подправяне на кардиограмата на 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова, която почина в очакване на линейка: 

Безсмисленото писане на концепции, даването на празни обещания и частични действия, само задълбочават тези проблеми. Влошаване на качеството и бързината на оказаната от нас помощ поради липса на алгоритми за триажирани изпълнения на повикванията, недостиг на екипи поради кадрови дефицит и ангажирането им с несвойствени дейности. 60 до 70 процента от нашата дейност е свързана с абсолютно несвойствена дейност - мерене на кръвно, мерене на температура, защото не може да се откаже, преместване на един пиян от това място на друго място, работим в абсолютен стрес.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44