Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Добрев: Ще има още наказателни процедури от Европейската комисия заради "Южен поток"

Снимка: БГНЕС

Бившият енергиен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Делян Добрев прогнозира, че обявената вчера от Брюксел наказателна процедура срещу страната ни няма да е единствената и поясни защо:

Не за пръв път чуваме различно говорене от ЕК и българските власти. ЕК иска да се спазват нормите за обществените поръчки. Тази процедура да бъде обявена в официалния вестник на ЕС, което означава срок от 6 месеца. Можем да очакваме и други наказателни процедури. Въпреки разговорите и коментарите на ЕК българското правителство прави точно обратното.  

Вчера стана ясно, че Европейската комисия е започнала наказателна процедура срещу България заради строителството на газопровода "Южен поток". Комисията иска българските власти да прекратят проекта до изясняване на проблемите около него и постигането на съответствие с европейското законодателство. 

Цялото интервю на Таня Величкова с Делян Добрев можете да чуете от звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44