Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Газят ни на прелези заради неспазването на закона

При тази светлина се преминава безопасно през жп прелез
Снимка: БГНЕС



България е на едно от първите места в Европа по брой инциденти на жп прелези. В 98 % от случаите вината е на шофьорите на автомобилите. Статистиката показва, че от началото на годината у нас са загинали четирима души, а 8 са ранени  при такива инциденти. В началото на седмицата беше отбелязан Международният ден за безопасно преминаване през жп прелези - 3 юни, а железопътният и автомобилният сектор организираха съвместна инициатива за безопасно преминаване през тези конфликтни точки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44