Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчалив поход за живота в 18 града в България

България организира "Мълчалив поход за живота"
Снимка: БГНЕС

Заради смъртта на Паоло в 18 града на България в 11 часа на 6 юни ще се проведе Мълчалив поход за живота. Инициативата е организирана от сдружение "Зачатие" и Фондация "Искам бебе" и е протест срещу убийствата на невинни деца на пътя. Поводът е смъртта на 4-годишния Паоло, който беше прегазен в Стара Загора на пешеходна зона преди няколко дни. Радина Велчева - председател на Фондация "Искам бебе" разказа за похода в предаването "Хора, пътища, автомобили".



Походът е подкрепен от доста неправителствени организации, в това число и от Българската асоциация на пострадали при катастрофи, добави Владимир Тодоров, председател на Асоциацията.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44