Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Св. Шаренкова: Софийската областна организация на БСП иска оставката на цялото ръководство на партията

Снимка: БГНЕС
Светлана Шаренкова от БСП, председател на форум "България - Русия", изрази в "Преди всички" очакванията си от днешния пленум на партията: Смятам, че този пленум има основна цел - да даде този очакван анализ на поредните загубени избори и да начертае план за излизане от тази криза.

Шаренкова припомни, че миналата година по време на протестите имаше вот на доверие от страна на Станишев: Той завърши с изводите, че трябва да се направят ясни критерии, по които се взимат решенията в партията, да се знае ясната отговорност на всеки един от ръководството. Така и не стигнахме до изясняване и подборка на тези критерии - все не беше времето, все се случваше нещо в държавата. Шаренкова мисли, че настроението в страната е по-различно от това на "Позитано". Виждам в левия вестник "Земя", че от нашите читатели идват тревожни сигнали.

София област е пета по резултат в страната, но това не ни задоволява. Говори се за ясно контролиран вот в полза на ДПС. Смятаме, че предложението за задължително гласуване е много опасно. Смятаме, че това няма да реши проблемите на БСП. Не е обсъждано дори на експертно ниво. Ще се купуват цели избирателни комисии. Станишев казваше, че задължителен вот е дървено желязо. И изведнъж... Политическа отговорност се поема с оставки.


Ние от област София искаме оставка на цялото Изпълнително бюро на БСП и насрочване на Конгрес на партията. На Бузлуджа партията да отиде с новото ръководство и ново самочувствие, и нови идеи.

Цялото интервю на Таня Величкова със Светлана Шаренкова можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44