Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният секретар на СБЖ Снежана Тодорова: Искаме нравственото израстване на журналистите да доведе до нравствено израстване на обществото

Снимка: БГНЕС
В понеделник, 16 юли, празнуваме 170-ата годишнина от началото на българската журналистика и 120-ата годишнина от създаването на организирано журналистическо движение в България.

По случай юбилея, в понеделник, от 11:00 ч. в храм „Света Неделя” ще бъде отслужен молебен за българските журналисти. Преди 120 години именно в храм "Св. Неделя" се е състоял първият молебен за българската журналистика с участието на висшия клир на БПЦ.

Във вторник в Централна поща ще бъде валидирана юбилейна марка, в сряда в Театър „София” ще има журналистически събор, а в четвъртък,– 19 юни, в 11.00 ч., ще бъде открита и фотоизложба в Народното събрание.

Чуйте още за работата на журналистите, свободата на журналистиката, целите на СБЖ и събитията около юбилея в разговора на Симеон Белев с и.д. председателя на Управителния съвет на СБЖ и главен секретар на съюза Снежана Тодорова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.