Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чавдар е най-засегнатата община след снощната буря

Снимка: БГНЕС


Община Чавдар е най-тежко засегната от снощната буря, съобщи пред "Хоризонт" главен инспектор Неделчо Гугов, началник на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в град Пирдоп.

Обявено е бедствено положение в общините Мирково и Чавдар и частично бедствено положение в община Златица, защото в нея има засегнато само едно населено място. Това е село Карлиево. В момента в Община Чавдар заседава областна комисия по бедствия и аварии за установяване на щетите. След това ще се започне основно разчистване на последствията от преминалата буря. Като най-пострадала е община Чавдар. Напълно отнесени са няколко покрива, може би са три-четири, може би стотици къщи, които са с частично разрушени покриви, едни в по-голяма степен, едни в по-малка. По-голяма част от растителните видове, почти всичко е унищожено. Унищожена е и реколтата в цялото землище, като това се отнася и за община Мирково, село Мирково предимно. В момента работят два екипа на аварийно-спасителен отряд към областната дирекция и екип от районната служба по "Пожарна безопасност и защита на населението", каза Гугов.

В района са изпратени екипи и на полицията, за да не се допускат престъпления.

Снощи градушка и смерч порази общините Златица, Пирдоп, Чавдар. Днес ще бъде направен оглед на щетите в засегнатите населени места. В администрацията на Софийска област снощи е свикан щабът за изпълнение на плана при бедствия.

От Службата за защита на населението са реагирали на 157 сигнала за произшествия, свързани с влошената метеорологична обстановка в цялата страна.

Три села в община Поморие са без ток след снощната буря в района. Странджански села са били без ток тази сутрин, но там електрозахранването е възстановено. От електроразпределителното дружество EVN заявиха, че екипи работят за отстраняване на авариите по електропреносната мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Дъждовете предизвикаха множество аварии на уличното осветление в Шумен

Голяма авария на уличното осветление на входа от Пети километър до Шумен е регистрирана вчера. „Дежурни екипи от общинската администрация са на място и работят по отстраняване на повредата, заради която не светят половината от лампите в алеята към града“,..

публикувано на 18.06.14 в 15:25

Проливните дъждове наводниха 10 къщи в шуменското село Суха река

Десет са наводнените къщи в Суха река след пороя, излял се над селото в понеделник срещу вторник през нощта. Три селскостопански постройки са разрушени напълно, а животните, отглеждани в тях, са удавени от високите води на реката.  Унищожени са посевите..

публикувано на 18.06.14 в 11:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44