Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветото на президента по закона за МВР отново на дневен ред в парламента

Снимка: БГНЕС
Депутатите  Борислав Гуцанов от Коалиция за България и Десислава Атанасова от ГЕРБ коментираха в "Преди всички" противопоставянето по закона за МВР:
Борислав Гуцанов заяви: Вероятно ще  внесем Закона за МВР за гласуването на ветото на президента отново. Този закон е приет, той се чака. Дава сигурност. Няма причина, че един политически лидер се вживява в момента в някаква друга роля - този закон просто ей така да не бъде вкаран в сила, след като такова огромно уселие е положено, за да има най-накрая един ясен закон за МВР. Думите "война", "реванш", късане на споразумение - в какви времена се връщаме. Стремим се към нормален диалог и консенсус. Най-вероятно не ги устройва този диалог колегите от ГЕРБ.
Какво се е случило, че да не се приеме един закон, който е преминал през всички възможни нива.


Десислава Атанасова  каза, че тонът на коректност между лидерите, означава и да се спазват определени уговорки.  
Разбирам комсомолския плам на господин Гуцанов. Вчера имаше консенсус по два други законопроекти - с единодушие приети. Но когато се спори по един законопроект, какъвто е този за МВР, следва поне да се чуят аргументите отново. Затова считаме, че не бива да бъде приет в този вид. Не следва със сила да се приема законодателство. Вече от синдиката на българските полицаи организираха протести пред сградата на МВР. Този закон изглежда е в нарушение и на техните права. Да се съобразят с това, което е договорено на консултативния  съвет.
Ще гласуваме против този закон. Нашата позиция не е променена.
Фактът, че "Атака" вчера бяха в пленарна зала, вероятно вече е договорено да се гласува това порочно решение.

Целия разговор по темата можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44