Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Костадинов: От години предупреждавам за незаконната сеч в "Аспарухово", трагедията може да се повтори в Каменар

Снимка: БТА
Общинският съветник във Варна Костадин Костадинов припомни, че от 2-3 години предупреждава за незаконната сеч в местността Джанавара в квартал "Аспарухово". Нито полицията, нито прокуратурата, нито Горското управление са реагирали на сигналите му.

Тази трагедия може да се повтори, имаме същия, идентичен казус с циганското село Каменар, което е от другата страна на канала
, над Варна. Също имаше гора, която вече я няма. Целият склон под селото вече е превърнат в почти урбанизиран район. Причината за случилото се вчера в "Аспарухово" е комплексна. Първо, огромният дъжд, второ - обезлесената гора и свлачище, и трето - задръстени с боклуци дерета отново от тези цигани. Същото това нещо може да се случи от другата страна на Варна, под село Каменар. Сигнализирах и за Каменар.

Костадин Костадинов добави и че жители на квартала също са подавали сигнали за нарушенията, споменати от него. Той припомни и че е подавал сигнали и за незаконното строителство.

Това население, което стана основна причина за трагедията, ще бъде обект на най-нежни грижи...


Интервюто на Силвия Великова с Костадин Костадинов можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44