Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна помощ във Варна е транспортирала жертвите на наводнението в "Аспарухово"

Снимка: БГНЕС
Д-р Светла Станева от Районната здравна инспекция във Варна предупреди, че утре, най-рано, ще има резултати от пробите на питейната вода в квартал "Аспарухово". Параметрите ще се следят всеки ден, обеща тя. Д-р Станева допълни, че се осигурява в следващите седем дни готовност на лебечните заведения за своевременна диагностика на оплакващите се от чревни инфекции хора. Ще има готовност и за наблюдение за евентуални вирусни хепатити, характерни след подобни инциденти. Достъпът до представителите на здравната инспекция в квартала все още е блокиран.

Д-р Мая Рашева
, директор на център Спешна помощ във Варна, информира, че най-тежките повиквания са били заради трудности с транспортиране на загиналите. Тя съобщи, че жертвите са нараснали на десет души. Имало е повиквания на хора, изпаднали в шок от стихията. Заради невъзможния достъп е имало консултации по телефона на две повиквания. Единият случай е с вече починал пациент, за който не се знае дали смъртта му е следствие на потопа или на някакъв негов здравословен проблем.

Разказите на двете лекарки можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44