Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детелина Николова: В Добрич не е отменено бедственото положение

Снимка: www.kmeta.bg

След наводнението в град Добрич, което отне живота на двама души, в предаването "Неделя 150" кметът на града Детелина Николова каза:

Не е отменено бедственото положение поради опасността от зарази, тъй като канализацията не поема отпадните води, затлачена е от много тиня, от много наноси. В момента набираме коли за продухване на канализацията от съседни области, за да може работата на пожарните служби да бъде ефективна. В противен случай смисъл няма . На депото сме осигурили с всички сили и средства възможност за достъп. Гражданите, които се включат и като доброволци със собствени средства да помогнат на пострадалите и могат да съберат тиня, кал и отпадъци, да ги изхвърлят безплатно на депото. Там е осигурена и охрана. В момента, в пострадалите части на града се движат доброволци , които координираме. Те предоставят мляко, айран, безалкохолни напитки и вода, тъй като много от имотите са потънали изцяло във вода. Градът до тази сутрин нямаше вода. Едва сега се възстановява работата на помпените станции. На високите части в града все още няма вода. Няма ток навсякъде в града. Повече от 800 абоната тази сутрин са без захранване. Около двайсет трафопоста не работят и са затлачени. Всичко това са възстановителни дейности, които и със съдействието на всички служби на територията на общината и с помощта на доброволци продължаваме да работим, каза Детелина Николова. 

Цялото интервю с кмета на Добрич Детелина Николова чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44