Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученички от Немската гимназия организират концерт в подкрепа на болно дете

Снимка: Фейсбук

11-класничката от Немската гимназия Рени Младенова в началото на втория срок решава да организира концерт, с който да помогне на човек в нужда. Споделя идеята със своята съученичка Ина Георгиева, която веднага я подкрепила.

Историята, която ги провокира, е на 6-годишният Златин от Бургас. Той страда от мускулна дистрофия. Често е боледувал и се наложило да му махнат третата сливица. След операцията момченцето не се събужда. Едва след два дни, когато отваря очички, се установява това заболяване. Лекарите поставят диагнозата, за която в света няма лечение. Единственият начин тя да бъде забавена, за да може Златин да има пълноценен живот, е ежедневна рехабилитация или експериментално лечение в Русия или Израел, което струва съответно 19 хиляди и 30 хиляди лева. Това е непосилна сума за родителите. Ежедневната рехабилитация на ден струва между 20 и 50 лева. Държавата отпуска годишно на деца като Златин едва 40 такива рехабилитации.

След като успяват да привлекат вниманието на връстниците си, Рени и Ина започват да работят по богата програма, която ще може да се види на благотворителния концерт, организиран от тях. "Мюзик хистъри джъмп" ще се проведе тази вечер от 19 часа в "София лайв клуб". Входът е 7 лева.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44