Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Бойко Маринков: Ердоган е, безспорно, най-силната фигура в Турция през последните 11 години

Първите преки избори за президент в Турция след месец са интересни и заради факта, че сегашният, за трети мандат, премиер Реджеп ердоган се сочи за сигурен победител. С това той преминева от един вид власт към друга, но все пак остава във властта, подчертават политолози. Д-р Бойко Маринков от Института по балканистика към БАН припомни любопитния факт, че след изборите, в Турция ще има петима живи президенти, най-възрастният от които над 90 години. Според него, безспорно най-силната фигура през последните 11 години в Турция е Ердоган. Около 50 процента от запитаните в социологическите проучвания в южната ни съседка, на този етап, декларират подкрепата си за сегашния премиер за първия тур на предстоящите избори за президент.

В момента Ердоган е на обиколка в големите черноморски градове на Турция.Важно е доколко силата на администрацията и на проправителствените медии ще окажат влияние..Крайната прогноза е, че Ердоган ще спечели на първия тур.

Анализът и прогнозите на д-р Бойко Маринков за Ердоган и двамата му съперници за прозединтския пост - в звуковия файл.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44