Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Архитект Веселин Беров: В другите европейски страни "незаконно строителство" е непознат термин

Снимка: Венелина Попова



Архитект Веселин Беров подкрепя събарянето на незаконно построените къщи в ромския старозагорски квартал "Лозенец" и подчерта, че незаконното строителство в България е масово. В другите европейски страни дори не се говори за такъв проблем, словосъчетанието "незаконно строителство" е непознато там, подчерта той. Архитект Беров добави, че малка част от сградите в този квартал са законни.

Преди два месеца министърът в оставка Иван Данов направи среща с Камарата на архитектите и строителите в Стара Загора, доста неща чу от местната колегия. Подсказах му, че законът е значително остарял. За 14 години, откакто съществува Законът за устройство на територията, има 60 поправки. Това означава, че този закон е много дефектен и трудно приложим! В това чисто и действията на държавата спрямо незаконното строителство. Подготовката за събаряне на незаконните постройки отне една година!...

Интервюто с архитект Веселин Беров можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44