Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавни чиновници инициираха откриване на паметна плоча на генерал Кръстьо Златарев

По инициатива на служители от Агенция "Митници" и Дирекция "Гранична полиция" на граничния пункт "Златарево" беше открита паметна плоча на прочутия генерал Кръстьо Златарев. Той е участник в пет войни, прославил се е най-вече като командир на 11-а пехотна дивизия по време на Първата световна война.

Сред гостите на тържеството беше неговият правнук Александър Златарев. Той получи подкова от коня на генерал Златарев и поднесе като подарък на инициаторите стар портрет на дядо си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44