Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем деца са приети по спешност в болницата в Разлог със сиптоми за натравяне

| обновено на 03.08.14 в 14:53
Снимка: БГНЕС

Осем  деца, които  са на международен лагер в Банско,  са приети по спешност в  болницата в Разлог със сиптоми за  натравяне.  Освен тях и други гости на хотела днес по обяд  бяха транспотрирани  до болничното заведение.

Първите оплаквания на шест от децата и една от ръководителките на лагера са били вчера в късния следобед.Четири от децата са от България, две от Франция. Всички те са били на международна лагер-школа на математици. Групата е от 52-ма деца и учители.  Според завеждащ отделението д-р Георгиева, става дума за вирусна чревна инфекция:

Подобрено е състоянието, но не са все още за изписване. При нас ще останат засега.

Рано тази сутрин екипи на Районна здравна инспекция и Областното поделение на Агенцията за безопасност на храните са пристигнали на място. Взети са проби както от болните, така и от хотела в Банско. Има и други от групата на ученическия лагер, които не се чувстват добре.

Вероятните причини за натравянето са три - храната, водата, или вирусна инфекция. Резултатите от пробите се очакват във вторник. Ресторантът на хотела е затворен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44