Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BIGBANDA - независими музиканти и визуални артисти на "Беглика фест"

Снимка: facebook
BIGBANDA е обединение на независими музиканти и визуални артисти, а вече и танцьори, в една структура, едно пространство, където членовете са напълно равнопоставени. То се ражда от желанието им за свобода на изразяване, както и възможността да си помагат, да творят и споделят музиката си.

Сред групите в него са: „Попара”, Fly Me To The Moon, Space Dub Jammers, трип-хоп/ембиънт бандата Cheaptrix, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов - Skiller и др.

Музикантите от BIGBANDA ще се включат и в тазгодишното издание на фестивала "Беглика фест", за който цяла седмица Радио София раздава покани. За първи път те ще имат отделна сцена, организират и два уоркшопа.

Констанца Илиева се срещна с Александър Евтимов, един от основателите на музикалната платформа. Чуйте какво каза той.

В навечерието на фестивала, в „Ритъмът на лятото“, малко преди новините в 11:00 ч., ви задаваме различни въпроси, на които, ако отговорите правилно, попадате в списъка на гостите и ще можете да се наслаждавате на "Беглика фест" на живо и безплатно.

Въпросът в сряда е „Колко дни продължава Беглика фест“? Телефонът за участие е 02 963 56 50. Можете да се обаждате до 14:00 часа. Победителят във вторник е Роберт Караджов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Сцена в язовира, тенджера с приказки и много музика на "Беглика фест 2014"

Сал-сцена в язовира, книжна пещера, тенджера с приказки, куклен театър, демонстрация на средновековни занаяти, въжена градина, лодки и съвременен танц са сред онова, което плете преживяването, наречено "Беглика фест" от 21 до 24 август. Шестото..

обновено на 19.08.14 в 11:36

Музикалните брегове на Беглика фест

Един нетипичен фестивал събира в четири дни съмишленици, които вярват, че от думата „заедно” зависи оцеляването ни. С всяка година хората, запалени по идеята, стават все повече. Вече говорим за Беглишка общност, която продължава своето съществуване и..

публикувано на 19.08.14 в 08:25

"Беглика фест" се завръща с нестандартни идеи

От 21 до 24 август в местността Беглика в сърцето на Баташката планина ще се проведе шестото издание на фестивала за устойчиво развитие и зелени идеи "Беглика фест", съобщи "Дневник". Първото събитие е от 2008 г., но фестивалът пропусна миналата година. Този..

публикувано на 15.08.14 в 13:13
Бащата на Balkan Beats музиката - Robert Soko - пристига в София за подгряващото парти на „Беглика фест“

"Беглика фест“ се завръща в целия си горски блясък след едногодишно затишие

След почти две години затишие, беглишкото племе отново ще се събере, за да отпразнува завръщането на любимия фестивал, който формира не просто публика, а общност от себеподобни - хора, които създават, вместо да консумират. Фестивалът, който беше..

публикувано на 29.05.14 в 16:26

"101 каба гайди" открива петото издание на "Беглика фест"

С внушителния звук на оркестър "101 каба гайди" ще започне петото издание на Фестивала за съзнателно общуване с природата и творчеството - "Беглика фест". Форумът се провежда в местността Батлъбоаз на бреговете на язовир Голям Беглик и..

публикувано на 17.08.12 в 05:15

Започна четвъртото издание на "Беглика фест"

Четвъртото издание започна край язовир Беглика в Родопите - казва един от организаторите Янина Танева. Тук е фантастично. Пред нас вече е издигната и главната сцена, където очакваме тази вечер да свири Теодосий Спасов. Хората вече се трупат пред..

публикувано на 19.08.11 в 11:48

Започва фестивалът за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика"

Фестивалът за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика" започва от днес до 21 август. "Беглика фест" се състои на яз. "Голям Беглик", на 30 км от Батак в посока Доспат. Той съчетава творчество, спорт и природа, за..

публикувано на 19.08.11 в 08:33

"Беглика Фест" пак оглася Родопите

Могат ли няколко хиляди души да излязат от града, да отидат в гората и там да слушат музика, да танцуват, да творят, да се забавляват три дни, а накрая да оставят гората непокътната? Това се опитват да направят вече пета година организаторите на..

публикувано на 18.08.11 в 07:42