Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преведени са сумите за социални помощи и детски добавки

Йордан Христосков

Министерството на труда и социалната политика вече е направило преводите на сумите за социални помощи и детски добавки, обяви министър Йордан Христосков. По думите му, не би трябвало да има забавяне при изплащането на парите: 
Плащанията са наредени в цяла България и би следвало вече парите да са достигнали до дебитните карти на майките. Не знам защо се говори, че е нарушен срокът, след като срокът е до края на месеца. Аз чух, че има предложение да се направи някакъв график по области, което е невероятно опасно и спорно, защото кой ще се наеме да определи в коя област да се получи отдавна преценените помощи за деца и в коя на последно място.
В Пловдив министър Христосков обяви, че в социалното министерство има дефицит от 50 милиона лева. Той увери, че след като бъде направен анализ, приоритетно ще бъдат осигурявани социалните плащания и социалните услуги. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Майки ще протестират в Благоевград заради закъснения на надбавките

Майки ще протестират от 19.00 часа днес пред Дирекция “Социално подпомагане” в Благоевград. Причина за растящото им недоволство е редовното закъснение на обезщетенията за майчинство и детските надбавки. Организатор на протеста е Людмила Манова ,..

публикувано на 22.08.14 в 14:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44