Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адел ал Шахауи: Трябва да има промяна в политиката на САЩ и Запада спрямо Близкия Изток и арабския свят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Журналистът Адел ал Шахауи коментира, че САЩ и Западът трябва да променят политиката си спрямо Близкия Изток и арабския свят.

"Ислямска държава" е подобие на "Ал Кайда", само с радикална насоченост. Спомнете си кой създаде "Ал Кайда", кой я снабдяваше с разузнавателна информация и така нататък. Смятам, че "Ислямска държава" и подобните й организации са съюзници в идеята си за нов Близък Изток. Мисля, че световните лидери не бива да коментират, че екзекуцията на втория американски журналист е трагедия, че светът е ужасен, са само думи. Трябва да има промяна в политиката на САЩ и Запада. Трябва изцяло променена стратегия в смисъл, че начертаният от десетина години план не върви, от него няма изход. Втората екзекуция на американски журналист е заплаха към останалите, наречените от "Ислямска държава" неверници.

Адел ал Шахауи предупреди, че има опасност от радикалния ислям, но беше категоричен, че у нас няма почва за структури на "Ислямска държава".

Анализът на египетския журналист е в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44