Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 5000 първокурсници избраха Софийския университет тази година

su


Над 5000 първокурсници избраха Софийския университет тази година. Днес Университетът открива новата академична година.

127-мата учебна година на Софийския университет откри ректорът проф. Иван Илчев:

Прекрачвате дверите на университет, който неизменно стои начело на всички национални класации за най-добро висше училище. За съжаление, той е единственият български университет, който заема достойно място в световните класации, но този факт почти не намира отражение във финансирането му от държавата, която очевидно смята, че с една и съща инвестиция може да получи  и салам тип „Народен“ и еленска пастърма. Но за да бъде още по-добри и напред в престижните класации зависим от вас, колеги, от вашите стремежи вашата готовност през идните години да полагате сериозни усилия, за да вървите напред, а заедно с вас напред да върви и нашия университет.

Излишно  е да казвам, че се вълнувам днес, защото се връщам у дома, в любимия университет, където съм учил и работя повече от 30 години, каза в словото си премиерът проф. Георги Близнашки.

Да бъдеш част от академичната общност на Софийския университет е чест, каза служебният министър на образованието Румяна Коларова.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44