Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските градини в Ловеч няма да затворят собствените си кухни

Снимка: БГНЕС

Детските градини в Ловеч няма да въвеждат кетърингово хранене и да затварят собствените си кухни. До това решение се стигна, след като в общината беше внесена подписка от родители срещу намерението на директорите на детските заведения да затворят кухните в тях.

Заради разразилото се недоволство кметът на Ловеч Минчо Казанджиев разпореди на директорите на детските градини да бъде направено допитване до родителите, дали са съгласни да бъдат затворени кухните в тях и храната на децата да се доставя от кетърингова фирма.

Желанието на всички детски градини е храната да се пригатвя в детската градина - т.е. да остане старият начин на приготвяне. На този етап нашите кухни отговарят на изискванията и условията да функционират без проблеми от страна на институциите, които отговарят за храненето в детските градини и училищата. Но след време, по всяка вероятност, това ще бъде проблем.

Основният мотив на директорите на детските градини да затворят кухните и децата да се хранят на кетъринг беше недостигът на финансови средства, но кметът е категоричен, че поне засега подобен проблем не съществува.

Те не могат да имат никакви проблеми, финансови, тъй като са на делегирани бюджети. Разписано е какво общината трябва да подпомага като субсидиране и останалата част е ангажимент на тях.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44