Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата ЕК може да встъпи в длъжност чак през декември или януари

Новата Европейска комисия, начело с Жан-Клод Юнкер, може да не спази планираната дата 1-ви ноември за начало на своята дейност, след като Европейският парламент отхвърли кандидата на Словения за комисар, предаде АФП.  Според източник от европейските институции, новата комисия може да встъпи в длъжност чак през декември или дори януари. 

Необходимо е още време, за да бъде избран нов словенски кандидат и той да бъде изслушан и одобрен от ЕП.

Евродепутатите с голямо мнозинство отхвърлиха бившия премиер на Словения Аленка Братушек. Тя беше номинирана за заместник-председател за енергийния съюз в Европейската комисия, но не успя да впечатли евродепутатите по време на изслушването й в понеделник. На практика Братушек се самономинира за поста и бе обвинена в недостатъчни познания за бъдещия й ресор - енергиен пазар.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Аленка Братушек

Аленка Братушек оттегли кандидатурата си за заместник-председател на ЕК и еврокомисар

След часове на напрежение и политически маневри бившият словенски премиер Аленка Братушек оттегли кандидатурата си за заместник-председател и комисар по енергийния съюз в екипа на Жан-Клод Юнкер . Тя беше отхвърлена от две парламентарни комисии заради..

обновено на 09.10.14 в 18:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44