Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От началото на седмицата доставките на газ за България са ограничени с до 40% дневно

Снимка: БГНЕС

Доставките на газ за България са ограничени с до 40 процента дневно от началото на седмицата. Това съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Дафинка Янкова. Тя обаче увери, че намалението няма да се отрази на крайните потребитеи.

Официално предупреждение от руската компания за ограничаване на доставките засега не е получено, каза Янкова. Проблемът, по данни от експертите, е технически. От "Булгаргаз" твърдят, че по-малките количества няма да засегнат крайните потребители и топлофикациите, тъй като в Чирен има газ, който може да посрещне върхови потребности за 14 дни. От "Булгаргаз" обаче са решили да ограничат превантивно доставките за топлофикациите с неплатени дългове от първи ноември. Това се отнася за парното в Перник и Русе. Дружеството "Булгаргаз" очаква отговор от общинския съвет кой ще поеме дълговете на Топлофикация-София, както и от топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца.

От "Булгаргаз" са изпратили писма до всички топлофикации, че заявените от тях количества природен газ ще бъдат намалени с до 50 на сто, това уточни за "Хоризонт" заместник-председателят на камарата на енергетиците Валентин Терзийски, но засега това предупреждение не е влязло в сила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

"Булгаргаз" предупреди топлофикациите, че количествата природен газ ще бъдат намалени с 50%

Дружеството "Булгаргаз" е изпратило писмо до всички топлофикации, че заявените от тях количества природен газ ще бъдат намалени с 50 на сто от днес. Това потвърди за "Хоризонт" зам.-председателят на браншовата камара на енергетиците при Българската стопанска..

обновено на 30.10.14 в 12:26
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44