Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК определи вероятността за постигане на газово споразумение между Русия и Украйна като много голяма

Европейската комисия определи вероятността за постигане на газово споразумение между Русия и Украйна като много голяма и призова за търпение, докато бъдат уточнени финалните елементи. От Комисията отказаха да потвърдят дали единственият проблем остават гаранциите, че Украйна ще може да плати зимните доставки на руски газ, както и да коментират дали Евросъюзът ще осигури финансова помощ за тази цел.

По повод приключилия тази нощ в Брюксел пореден кръг на преговорите и очаквания изход от тях, говорителката на комисията Хелън Кърнс заяви:

Газовите преговори между Русия и Украйна приключиха в 4 часа тази сутрин. Подготвени бяха съвместно разработени документи, очертаващи общото разбиране на двете страни. Тези документи в момента се разглеждат от правителствата в Москва и Киев с цел да бъдат одобрени. Тристранните консултации с участието на Европейската комисия продължават и днес и ще продължат толкова дълго, колкото е необходимо. Няма на този етап да съобщаваме подробности за съдържанието на документите, защото моментът е чувствителен и искаме да дадем възможност преговорите да доведат до резултат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Очаква се развръзката от многочасовите газови преговори между ЕК, Русия и Украйна

Днес преди обед се очаква развръзката от многочасовите газови преговори между Европейската комисия, Русия и Украйна. Те продължиха в Брюксел до късно тази нощ, а предвидената за снощи пресконференция за оповестяване на резултатите, беше отменена...

обновено на 30.10.14 в 10:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44