Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се ГЕРБ и РБ да приемат програмната декларация за управление и да разпределят министерските постове

Реформаторският блок и ДПС на консултации с президента

| обновено на 04.11.14 в 10:41
Снимка: Добромир Видев

Продължават консултациите на президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените политически сили, преди да връчи на ГЕРБ проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Президентът ще обсъди поотделно с представителите на Реформаторския блок и на ДПС приоритетите на новия парламент темите, по които трябва да се търси политическо съгласие, ходът на преговорите за съставяне на кабинет.

Консултациите на "Дондуков" 2 започнаха в петък с АБВ. Партия "Атака" отказа да участва в консултациите. Вчера държавният глава се срещна с Българския демократичен център и с Патриотичния фронтУтре са предвидени срещи с БСП и с ГЕРБ.

След консултациите с политическите партии президентът ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата по численост парламентарна група тази на ГЕРБ.

Очаква се още ГЕРБ и Реформаторският блок да продължат преговорите, като окончателно бъде одобрена програмната декларация за бъдещото управление. След подписването й разговорите ще продължат около разпределението на министерски постове и начина, по който ще се носи отговорност в бъдещата коалиция.

Очаква се програмната декларация да бъде изпратена на Патриотичния фронт и АБВ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок за участници в правителството

Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок за участници в правителството. Това каза Радан Кънев след разговор с Менда Стоянова и Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Кънев не назова имена, защото не било коректно, преди те да бъдат обсъдени с ГЕРБ. Той..

публикувано на 03.11.14 в 17:52

Кунева: Няма да се борим за министерски места, а за цялостно изпълнение на програмната декларация

Председателят на движение "България на гражданите" и съпредседател на Реформаторския блок Меглена Кунева поясни в интервю за предаването "12+3", че общата декларация за управление на ГЕРБ и РБ е готова, тя е във варианта, разгледан вчера от двете партии...

обновено на 03.11.14 в 13:52

Р. Кънев: Бих приел да стана премиер при ясна подкрепа на Реформаторския блок и на семейството си

Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер . Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности..

обновено на 04.11.14 в 13:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44