Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов: Акциите в ромските махали са многофункционално активно мероприятие, организирано от ДАНС

Снимка: БГНЕС

Това е буря в чаша вода, каза Атанас Атанасов от Реформаторския блок, по повод изострения тон на Патриотичния фронт по посока на доверието към правителството заради назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. 

Всеки, попаднал в парламента, се стреми да поддържа такава линия на поведение, че да се хареса на електората си. 

По повод казаното от Валери Симеонов, лидер на НФСБ, че ще има пробив в информацията, свързана с агентите в чужбина, които работят за Министерството на отбраната, Атанасов обясни: 

Този проблем по никакъв начин не зависи от Орхан Исмаилов. Това е много сериозен политически проблем. Става въпрос за неизпълнение на закон, приет от Народното събрание. Военното разузнаване отказва да си предаде архива с едни измислени мотиви. А цялата работа се състои в това, че един кръг от старата червена гвардия са се окупирали в тази служба и не искат да се предадат. 

Коментарът на Атанасов за акцията на ДАНС в ромските махали на няколко градове в страната е следният: 

Притеснява ме тази публичност. Този тип операции трябва да се вършат безшумно и далеч от зрението на обществото, защото нагнетяват напрежение и страх в хората. Това е многофункционално активно мероприятие, организирано от ДАНС. Една от основните му цели е да отмести общественото внимание от другите скандали. Ръководството на ДАНС се чувстват несигурни и искат с демонстративни акции да покажат нуждата от продължаване на това състояние на тази служба

През последната година, година и половина всички тежки скандали в държавата са свързани с действие или бездействие на прокуратурата. Като се започне с аферата "Костинброд", КТБ, сега и тези тефтери, каза Атанасов. Следственият отдел на СГП е някакъв център за сценарий в българския обществено-политически живот. Аз ще следя как ще завърши тази проверка, която г-н Цацаров е разпоредил там. 

Интервюто на Силвия Великова с Атанас Атанасов можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44