Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Храната за детските градини в Търговище ще е с повишено качество

Близо 1 400 деца от 11 детски градини в Търговище ще получават висококачествена храна благодарение на първата по рода си кухня-майка в града. Инвестицията е за близо 400 хиляди лева Подготовка на храната протича под контрола на експерти от Агенцията по безопасност на храните, което е гаранция за високо качество, каза управителят на общинското мероприятие "Ученическо и столово хранене" Анжела Георгиева и добави

В кухнята е разработена специална система, която се изисква в европейска директива, когато има приготвяне на храни. Експедицията става 10 минути преди да тръгне колата. Тя има много малък път. Има три микробуса, които ще обслужват всички детски градини. Маршрутът е направен максимално кратък от градина до градина, за да може и превозът да е кратък. По този начин храната достига до децата достатъчно топла и по изисквания, както трябва да бъде за консумация. 

Според общинското ръководство, целта е, от следващата година, всички детски градини в Търговище през лятото да затварят за профилактика едновременно, като се намалят дългите ваканции и сформирането на сборни групи и местенето на деца от една детска градина в друга.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44