Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Столичната библиотека се проведе паметна вечер,посветена годишнината от подписването на Ньойнския мирен договор


В Столичната библиотека се  проведе паметна вечер "Не сме разделени", посветена на 95-годишнината от подписването на Ньойнския  мирен договор, с който се постовя край на българското участие в Първата световна война и по силата,  на който като на победена страна в нея ни се отнемат Цариброд и Босилеград. Те биват дадени на Кралството на сърбите, словените и хърватите.В репортажа на Николай Кръстев ще чуете  Юлия Цинзова - директор на  Столичната библиотека и журналиста от БНТ Горан Благоев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44