Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Томова: Електронните учебници са по-лесно достъпни и по-близки за учениците

Снимка: БГНЕС

Новите технологии дават интересни и добри възможности на читателите, каза издателят Йоана Томова в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

Електронните учебници са по-лесно достъпни и по-близки. За разлика от хартиения учебник, електронният има активна зона, в която би могла да се осъществи директна комуникация между материала и ученика – самопроверки, упражнения, видеофилми, които илюстрират уроци. За радост, добре се посрещат тези продукции от българските ученици, обясни Томова.

Тя подчерта, че няма нито една европейска държава, в която да няма избор между алтернативни учебници: Децата са с различно ниво, интереси и трябва да им бъдат предложени адекватни на самите тях учебници. Спорът за единния учебник само загуби време и енергия.

Сегашното управление, както и всички предишни управления, има за задача да управлява обществените намерения и излъчените от гражданското общество намерения. Аз се надявам сегашното управление, което даде знак за диалогичност, да вземе предвид мненията на българските експерти за учебниците, ДДС-то върху книгите и т.н., да вземе предвид европейския опит и да се върви към конкретно законодателство и решения, каза още Томова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44