Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банка "Виктория" започва отново да обслужва клиенти

Снимка: БГНЕС

Дъщерната на КТБ търговска банка "Виктория" започва обслужване на клиенти от днес. Общият размер на всички спестявания в банката е 160 млн. лева, които са осигурени и могат да бъдат предоставени на собствениците им, ако те решат да ги изтеглят.

От днес вложителите в Търговска банка "Виктория" имат възможност да оперират с картите си, като теглят от банкомат или плащат през ПОС терминал. На касите на банката също ще могат да бъдат обслужвани клиенти, като ако искат да изтеглят над 2000 лева, трябва да бъде направена предварителна заявка два дни по-рано. Изключение правят случаите, когато изтеглянето на депозита е на падеж.

Клиентите, чиито карти са изтекли от затварянето на банката до днес, ще бъдат обслужвани на каса. Банката разполага с необходимия ресурс и дори за пълно изтегляне на всички вложения, независимо дали са в рамките на гарантираните по закон 196 000 лева, или не.

В понеделник е насрочено заседание на акционерите, на което се очаква да бъде избран новият Съвет на директорите на банката. Той е предложен от квесторите, като единият от тях Божидар Аршинков, ще остане в банката като част от Съвета на директорите. Специалният надзор ще продължи до 22-ри декември, а след изтичането му новото ръководство трябва да подготви банката за привличането на инвеститорски интерес.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Банка "Виктория" подновява обслужването на клиенти

Дъщерната на КТБ търговска банка "Виктория" ще започне да обслужва клиентите си от утре, а в понеделник ще бъде избран новият й съвет на директорите, съобщават от БНБ. Банката разполага с ресурс от 160 млн. лева, на колкото възлизат всички сметки на нейни..

публикувано на 11.12.14 в 16:58

В банка "Виктория" има достатъчно средства, за да се изплатят парите на всички вложители

В дъщерната на КТБ търговска банка "Виктория" има достатъчно средства, за да се изплатят парите на всички вложители. Това става ясно от съобщение от квесторите на банката. Институцията ще остане под специален надзор до 22-ри декември, но от 12-и декември..

публикувано на 10.12.14 в 12:53

БНБ: На 12-и декември вложителите на ТБ "Виктория" ще имат достъп до парите си

На 12-и декември всички вложители на Търговска банка „Виктория“ ще имат достъп в пълен размер до парите си, реши БНБ. Специалният надзор над банката ще бъде удължен до 22-ри декември, защото тя все още изпитва остър недостиг на ликвидни средства. Банка..

обновено на 19.11.14 в 18:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44