Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР настоява за незабавното освобождаване на българите, арестувани в Белград

Снимка: БГНЕС
Министерството на външните работи (МВнР) продължава да настоява за незабавното освобождаване на седмината българи, арестувани от сръбските власти по повод международната среща в Белград между правителството на Китай и 16 страни от Централна и Източна Европа.

Сръбските власти обаче са уведомили, че българските граждани ще бъдат освободени след края на форума - утре следобед, каза за "Хоризонт" говорителят на Външно министерство Бетина Жотева.

Българският консул в Белград се е срещнал със задържаните и е потвърдил, че те са в добро състояние и са в контакт със семействата си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Белград

Милена Атанасова: Сърбите лъжеха, че арестуваните не са поискали връзка с българските власти

Българи бяха арестувани по подозрение в заплаха за сигурността на Сърбия. Сънародниците  ни са имали намерение да протестират срещу незачитането на човешките права в Китай по време на международната икономическа среща на върха, която се провежда в..

публикувано на 17.12.14 в 09:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44