Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самотни възрастни и многодетни семейства в Генерал Тошево получиха помощ за Коледа

Повече от 300 самотни възрастни и многодетни семейства в Генерал Тошево получиха пакети с хранителни продукти за Коледа. Инициативата е на общината и църковното настоятелство на храм "Свети Димитър".

Дарителите са 38. Те пожелаха да помогнат на най-бедните да платят сметките си, както и да купят лекарства и помагала на децата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Честито Рождество Христово!

Днес празнуваме Рождество Христово - един от най-големите църковни празници в християнския свят. Българският патриарх Неофит отслужи Тържествена Рождественска св. Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. В своето послание..

обновено на 25.12.14 в 12:04

Православният свят празнува Рождество Христово

На 25 декември празнуваме Рождество Христово - един от най-големите църковни празници в християнския свят. Арменската църква чества празника на 6 януари, а по юлианския календар тържествата са на 7-и. Според Евангелието на Лука, малко преди..

публикувано на 25.12.14 в 14:53

Папа Франциск посвети Рождество Христово на децата

Пред хиляди поклонници и туристи на площад „Св. Петър в Рим”, Папа Франциск произнесе традиционната папска благословия на Коледа към всички християни Urbi et Orbi - "Към града и към света". Според обичая, той ги приветства с думите: „Скъпи братя и..

обновено на 25.12.14 в 14:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44