Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Към момента няма критични точки и проблемни места

Снимка: Радио Шумен



Към момента критични точки и проблемни места няма, заяви в предаването „Преди всички“ Денислав Пейчев от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за движение, като пътните настилки са почистени и обработени. Над 600 броя почистващи машини са работили са снегопочистване и опесъчаване на републиканската пътна мрежа само за изминалата нощ. Има въведени някои ограничения за движение. Във високите части на Пазарджик има ограничение за товарните автомобили за движение без ремаркета и полуремаркета. На пътя Батак – Доспат те трябва да се движат и задължително с вериги. Има въведени ограничения на пътя Русе – Бяла и Дупница – Самоков – Ихтиман, където тежкотоварните автомобили трябва да не са над 20 тона и да са с вериги. На проход Превала товарните превозни средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Котленски проход е затворен за движение на МПС над 10 тона. Троянски проход е затворен за всички МПС-та. На Прохода на Републиката товарните превозни средства трябва да са задължително с вериги.

Почистващите машини чакат падането на температурите, за да започнат опесъчаване на пътищата, посочи Пейчев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44