Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците в мини "Бобов дол" не са получили ваучерите си за храна

Снимка: БГНЕС
Ваучери за храна за 3 месеца не са получили 2400 миньори и персоналът в "Открит въгледобив"-Бобов дол, съобщи лидерът на организацията към КНСБ в дружеството инж.Валентин Стефанов.

Според норматива и сключения колективен трудов договор, за храна се дават по 2 лева за ден за работещите трета категория труд, по 3 лева дневно за втора категория и по 5 лева на ден за подземните работници. Заради финансови трудности, обаче от ръководството не са осигурули средства за фирмата доставчик и ваучерите не се издължават.

От средата на 2014 година след протести и изразено по медеиите недоволство, талоните за храна важат и могат да бъдат реализирани в няколко търговски вериги и обекти из цялата страна, докато до юли това ставаше само в един магазин, собственост на наемателя на мините в Бобов дол - бизнесменът Христо Ковачки.

От Инспекцията по труда в Кюстендил казаха, че по казусът с ваучерите за храна ще разпоредят проверка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44