Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч започва проверка на училищните столове

Община Ловеч започва проверка на училищните столове и храната в тях. Проверките са по повод инцидента в училище "Васил Левски" в Ловеч, при който бяха регистрирани случаи на хранително отравяне. От общината ще проверяват спазват ли общинските училища нормативните изисквания за здравословно столово хранене.

Ще се проверява порционът, качеството и годността на изходните продукти, условията на съхранение и преминал ли е персоналът медицински прегледи и има ли заверени здравни книжки.

Решението за проверките бе взето след случая с хранителното отравяне на  ученици от ОУ "Васил Левски" в града в началото на декември. Тогава пет деца бяха приети в болница, а десетки други се оплакаха от стомашни оплаквания, след като са консумирали храна от училищния стол. В  изследваната храна бяха открити стафилококи, но проверките, извършени от Регионалната здравна инспекция и Агенцията по безопасност на храните в Ловеч, така и не установиха източника на заразата. Районната прокуратура се самосезира след публикациите в медиите и също започна проверка по случая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44