Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да приютиш бездомно куче

Снимка: Aminal Rescue Sofia

В България има една доброволческа организация, която от години се занимава с проблемите, свързани с бездомните кучета. Тя се казва Animal Rescue Sofia.

Първоначално доброволците са работили в общински приют в Богров, където е имало 500 кучета, но през декември 2013 г. договорът за стопанисването на този приют изтича. Така се ражда идеята за  приюта „Фермата“, който точно преди една година отвори врати, благодарение на помощта на хиляди хора и най-вече на организацията Animal Rescue Sofia.

Декември месец миналата година те организираха благотворително парти, за да съберат последните средства за този приют. Ние ви разказахме още тогава за тази инициатива, а сега ви предлагаме интервю с Надя Станчевa, която е управител на организацията.

Тя разказва какво се е случило година по-късно и защо е по-ценно да си осиновиш домашен любимец, който е бил на улицата, пред това да си закупиш лъскаво породисто куче от зоомагазин за хиляда лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.