Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономическото министерство ще завиши контрола върху фирмите, които отговарят за асансьорите

Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката е предложило промяна в лицензите и завишаване контрола върху фирмите, които отговарят за безопасността на асансьорите, обяви в Русе заместник-министър Даниела Везиева:

Министерство на икономиката е стартирало промяна на наредбата и предвиждаме да се налагат далеч по-големи санкции, особено в частта с лицензионните режими. Не можем да допускаме повече при отнемане на лиценз това да продължава да се пренасочва към съпруг, съпруга и други свързани лица и всъщност ние какво правим? Вземаме лиценза от единия, пък те продължават по друг начин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Инцидентът с асансьор в столичния квартал "Сердика" е заради механично отваряне на вратата

Причината за инцидента снощи в столичния квартал "Сердика", когато в асансьорна шахта загина 70-годишен мъж, е заради механично отваряне на вратата на 14-ия етаж с отвертка. Това каза председателят на Агенцията за метрология и технически контрол Стефан..

публикувано на 17.01.15 в 13:10

Мъж почина, след като падна в асансьорна шахта в София

Мъж почина тази вечер в София, след като падна в асансьорна шахта. Инцидентът е станал в бл. 21 в ж.к. „Сердика“. Мъжът е отворил вратата на асансьора на 14-ия етаж в блока, в който живее. В същия момент обаче съоръжението е било на 15-ия етаж...

публикувано на 16.01.15 в 22:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44