Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малин Бистрин: Ако не се построи нов кабинков лифт в Банско, следващият зимен сезон ще е много труден

Причините за протеста на жителите на Банско са да се разреши построяването на втора кабинкова лифтена станция, построяването на нови лифтове и нови съоръжения, за да може да работи един цял бранш. Това заяви един от протестиращите в Банско Малин Бистрин в интервю за предаването "12+3".

Има създадена междуведомствена група по проблема, но не знам как тя работи, защото ние не виждаме никакви резултати. При нас сезонът е в разгара си, Банско е препълнен с туристи, които се възмущават, опашките са безкрайно дълги, а ние даваме обяснения защо не можем да имаме кабинков лифт, защо не можем да подобрим качеството на услугата. Туристите остават разочаровани, тръгват си и се съмнявам дали някога ще дойдат отново на Банско, обясни той.

Според Бистрин следващият зимен сезон ще е много труден за Банско: Въпреки сегашния, който е успешен и добър, компенсирахме липсата на руснаци и украинци с нашите балкански страни. Правим чудеса, защото нашият бранш е единственият, който върви добре в страната.

Във връзка с решението на правителството да провери всички договори отново, той каза: Да се провери, да се види, да се вземе едно правилно решение, защото ние имаме нужда. Не може всичко да се завоалира с думата "природа" и с термина, който е така клиширан "Да запазим природата". Ние я пазим по-добре от другите хора. Ние се грижим за нея. Тя храни и нас и е естествено ние да се грижим за природата, която ни храни.

По отношение на днешния граждански протест в Банско, Бистрин обясни: Протестът е насрочен за 17 часа на входа на Банско. Очакваме да дойдат много жители и туристи, за да си кажат мнението и да настояваме пред правителството. Аз лично съм убеден, че вече няма причина да не се подпише това решение и да получим разрешение да работим.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44