Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: България няма да воюва с никого

Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов подчерта в специално изявление, че България няма да воюва с никого. Той обини "някои политически партии", че заемат грешна политическа позиция. Даниел Митов е на среща на външните министри на страните-челнки на Европейския съюз в Брюксел. Според него, политическо безобразие е да се използва нещастието на хората в регионите в криза в Украина.

Около шест хиляди граждани с български произход са в районите с военни действия в Украина. Подготвяме хуманитарна помощ за хората, които са там.

Цялото изявление на външния министър можете да чуете от звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44