Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

500 метра спират газификацията на град Силистра

Снимка: БГНЕС


С цяла година се бави пускането в експлоатация на новопостроения газопровод Добрич-Силистра. Оказва се, че съоръжението все още не е довършено. Не е изграден участък от около 500 метра на територията на област Добрич и това спира газификацията на цяла Силистра.

Проектът е на стойност 22 млн. 280 хил. евро, от които около 9 млн. са съфинансирани от държавата чрез дружеството „Булгартрансгаз“. С днешна дата град Силистра трябваше да бъде сред газифицираните български градове, но не е, защото година след пусковия срок на съоражението газопроводът още не е довършен. Няма информация какви са причините за забавянето на строежа и кога ще приключи строителството, коментира кметът на Силистра Юлиян Найденов:

Останали са около 500 метра и за нас е интересно защо и как тези 500 метра не се осъществяват. Нормално би било този газопровод да бъде пуснат, а след това, ако има някакви разминавания, те да се обсъждат в един последващ период.

Изпълнител на строителните работи по довеждащия газопровод е италианска фирма, с която местната власт в Силистра няма никакви контакти. Паралелно със строителството на газопровода, друг голям инвеститор „Ситигаз“ изгражда вътрешногазовата разпределителна мрежа на града. Тя е готова на 90%.

„Хоризонт“ потърси отговор от държавното дружество „Булгартрансгаз“ още на 12-и февруари защо 500 метра се оказват проблем за газификацията на цял град. От дружеството все още не са отговорили.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44